KiVa Koulun uutiskirje 1/2011
Helmikuiset terveisemme kaikille KiVa kouluille!
 

Tämä on kuluvan lukukauden viimeinen KiVa Koulun uutiskirje. Tästä eteenpäin uutiskirjeemme lähetetään myös kaikille ensi syksynä KiVa Koulu -ohjelman käytön aloittaville kouluille - tervetuloa mukaan KiVaan työhön! Lähetämme vastaavia kirjeitä muutamia kertoja vuodessa ja niissä kerrotaan ajankohtaisia kuulumisia. Toivomuksesi uutiskirjeen sisällöstä voit lähettää KiVa Koulun koordinaattorille Tuija Tuomistolle, tuija.tuomisto(at)utu.fi.

 
KiVa Koulun laatusuositukset valmiit
 

Onko sinun koulusi oppilaat jo vastanneet kevään oppilaskyselyyn? Entä oletko jo kertonut henkilökuntakyselyssä siitä, miten sinun luokallasi (1.lk, 4.lk ja 7.lk) tai koulussasi on toteutettu kuluneen lukuvuoden aikana KiVa Koulu -ohjelmaa?

On tärkeää, että mahdollisimman monet oppilaat saavat vastata oppilaskyselyyn. Koulu saa kyselyn perusteella tärkeää tietoa omasta tilanteestaan ja siinä tapahtuneista muutoksista. Henkilökuntakyselyyn perustuvan palautteen avulla voitte arvioida oman koulunne KiVa-toimintaa ja verrata tuloksianne muiden ohjelmaa käyttävien koulujen keskimääräiseen KiVa-toimintaan. Me puolestaan täällä KiVa Koulussa saamme arvokkaan maanlaajuisen yhteenvedon siitä, millainen tilanne ohjelmaa käyttävissä kouluissa on tällä hetkellä ja pystymme kehittämään ohjelmaa edelleen teiltä saamiemme vastausten pohjalta. Ymmärrämme toukokuun olevan kouluissa kiireistä aikaa - yhteen hiileen puhaltamalla kuitenkin kaikki ohjelman käyttäjät ja kehittäjät hyötyvät!

Oppilaiden tilannekartoitus on auki 3.6.2011 asti (ma-pe klo 7.45-16.00)
Henkilökuntakysely on auki 10.6.2011 asti (joka päivä ympäri vuorokauden).

 
Teidän koulustanne Vuoden 2011 KiVa koulu?
 

Ensi syksystä lähtien oppilaat voivat kertoa kiusaamisesta aivan uudella tavalla. Alakoulun KiVa-peleihin ja yläkoulun KiVa Streetille on tulossa virtuaalinen postilaatikko, johon oppilaat voivat laittaa postia koulunsa KiVa-tiimille. Kerromme asiasta lisää ensi lukuvuoden alkaessa.

 
Odotamme mielenkiinnolla palautettanne KiVa Koulu -ohjelmasta!
 

Lahden yhteiskoulun 8.luokkien musiikkiluokan oppilaat ovat opettajansa Caron Koskisen kanssa tehneet KiVa Koulu -ohjelman teemoihin pohjautuen CD-levyn. Oppilaat esittävät levyllä 3 itse säveltämäänsä ja sanoittamaansa kappaletta (2 suomenkielistä ja 1 englanninkielinen kappale). Levyn nimi on Varjon vanki ja se on hinnaltaan 5 euroa + postitus- ja pakkauskulut. Levyn tuottamiseen on osallistunut Nuorten Akatemia. Jos haluatte tilata CD-levyn koulunne käyttöön (oppilaiden Startti, aamunavaukset, teemapäivä ym.), niin ottakaa ystävällisesti yhteyttä musiikinlehtori Caron Koskiseen, caron.koskinen(at)lyk.fi.

 
KiVa Koulu valloittaa maailmaa
 

Pyysimme ohjelmaa jo käyttäneiltä kouluilta palautetta ohjelman käytöstä ja kehittämisideoista sekä koulutustoiveista. Saimme maaliskuun loppuun mennessä palautteita yhteensä 47 kpl. Kiitos kaikille palautteensa antaneille! Pyrimme ottamaan saamamme palautteen huomioon ohjelman kehittämisessä ja koulutussuunnittelussa. Löydät yhteenvedon kohdasta Ideoita ja vinkkejä ohjelman käyttöön, otsikolla "Yhteenveto KiVa-palautteesta keväällä 2011".

 
Karamzinin koulu Educa-messuilla 29.1.2011
 

Kiitämme lämpimästi kaikkia ohjelmaan rekisteröityneitä KiVa kouluja hyvästä yhteistyöstä kuluneen lukuvuoden aikana!

Terveisemme ohjelmaa jo toteuttaneille kouluille:

  • toivomme, että olette ohjelmaa toteuttaessanne kokeneet sen antaneen teille tukea, innostusta ja motivaatiota kiusaamisen vastaisessa työssänne.
  • toivomme, että koulussanne selvitetyt kiusaamistapaukset on saatu ratkaistua siten, että kiusaaminen on loppunut.
  • toivomme, että koulun ja kodin yhteistyö kiusaamistapausten selvittämisissä on toteutunut hyvässä yhteishengessä siten, että yhteinen kasvatusvastuu oppilaista on toteutunut lasten ja nuorten parhaaksi.

Terveisemme uusille, ensi syksynä ohjelman käytön aloittaville kouluille:

  • toivomme, että olette jo tehneet alustavan toimintasuunnitelman siitä, miten aloitatte ensi syksynä oman koulunne KiVa-toiminnan: henkilökunnan kokouspäivä, oppilaiden Startti, vanhempien illat, oppituntien/teemojen pitämisen ajankohdat sekä KiVa-tiimin toiminnan puitteet.

Lopuksi haluamme toivottaa täältä Suomen Turusta kaikille koulutyötä tekeville antoisaa ja rentouttavaa sekä ansaittua kesälomaa!

 
KiVa